Señorita Malou en haar wereldavonturen

Potosi

Eenmaal aangekomen in Potosi lopen we het treinstation uit en houden we een taxi aan waarmee we naar het hostel gaan dat we al hadden geboekt. Daar aangekomen blijkt dat we een verkeerde kamer hebben, deze gelegenheid pakken we mooi aan door het te annuleren en naar een hostel te gaan dat ons was aangeraden door de mensen in Sucre. Zo komt alles weer op zijn pootjes terecht. Ik pak weer lekker mijn tas uit en plof op het het lekkerste bed tot nu toe!!!

Als we de deur uitgaan wapenen we ons tegen de kou door bijna alle kleren aan te trekken die we bij hebben en gaan we in een leuk cafe op de plaza wat eten voodat we moe in bed neervallen en al snel in slaap vallen.

Potosi is de stad van de mijnen, de zilver mijnen. Jorinde gaat er zoiezo niet in en ik heb er nog eens een nachtje over geslapen en besloten om het toch ook niet te doen het zit me niet echt lekker. Het zijn dan ook nog steeds werkende mijnen waar je tot 3km de berg in gaat en waar dus ook gewoon nog doden vallen. Ben blij met de beslissingd die ik heb gemaakt om het niet te doen.

Verder is er in Potosi niet zo veel te doen behalve dan de mijnen en dat het heel hoog is, we zitten weer op 4000m en dat is aan alles te merken. Je kan echt soms veel moeilijker ademen alles is vermoeiend en ik heb vooral last van hele rara en intensieve dromen waardoor ik vroeg wakker ben en nog steeds moe.

We besluiten dan ook al snel om niet heel lang te blijven. Uiteinelijk zijn we er 2 dagen gebleven en hebben we wel wat rondgelopen en de markt bezogt, dat doen we overal waar we komen en een leuk kerkje. Ze hebben hier wel echt hele mooie en verfijnde kerk geefeltjes dat is dan wel weer heel mooi aan Potosi. Verder zit het weer ook niet mee een keertje.

We zijn deze dagen heel solider geweest tegenover jullie met de verschrikkelijke kou en regelmatig veel regen. De kou hier is ook zo anders want in NL kan je je binnen weer lekker warmen bij de kachel maar hier heb je nergens even een lekker warm cafe of huiskamer waar je je weer even op kan warmen.

De 2de dag zijn we op de markt de dvd van de mijnen wezen kopen en hebben deze in het hostel kunnen bekijken, dat was dichtgenoeg bij voor me, maar wel interesant en schokkend hoe het leven daar is!

Donderdag trekken we verder naar Uyuni de laatse stad voor ons in Bolivia, van hieruit gaan we naar de grens met Argentinie.

Berdine

Heel verstandig van je, zoals je weet heb ik een poging gedaan om de mijn in te gaan. Doodeng, ben niet veel verder dan 50 meter gekomen, en kon toen gelukkig nog snel terug.
Ja koud is het hier nog steeds en het sneeuwt ook bijna iedere dag, Heb vandaag nog geroepen, dat ik beter in Argentinie had kunnen blijven! Nu op naar Uyuni.

liefs Berdine