Pingüinos en Punta Tombo
De volgende dag splitsen we op in 2 groepen.
Judith Roel en Pepijn wouden gaan duiken en snorkelen met de zeeleeuwen. Ze moesten er verschrikkelijk vroeg voor op en terwijl wij nog aan ons ondbijt zaten kwamen ze alweer binnen gewandeld, met een triest gezicht en de woorden: het weer is nog steeds te slecht en de bood kan niet uitvaren. Dat was wel echt even balen voor ze want je kan alleen hier met die beesten duiken.
Wij hadden voor deze dag een tour naar de Pinguinos en Punta Tombo ( de pinguins in Punta Tombo) geboekt. We hadden dezelfde gids als gisteren en weer zouden we vandaag ongeveer 400km afleggen. We reden meteen in een keer door naar Punta Tombo een gebied van 11 bij 6km een pinguin colonie.Onderweg hadden we weer alleen maar uitzicht over het kale Patagonische landschap met hier en daar een paar schapen. Hugo onze gids vertelde dat het gebied dat we doorreden, bijna 200km tot 1familie behoorde en 1 boederij was. Dat is echt gigantisch bijna half Nederland is hier bezit van een enkele familie, en is een schapen boederij voor de vacht en het vlees. Hij kon het dan ook niet begrijpen en moest erg lachen toen hij hoorde dat Nederland zo klein is dat komt er hier heel moeilijk in.
Daar eenmaal aangekomen worden we in eerste instantie begroet door een klein marmotje dat het pad oversteekt maar als je iets beter kijkt en een stukje het pad bent opgelopen dan zie je overal onder elke struik of gewoon in de grond nesten met pinguins zitten. Er zijn nog veel jongen bij dus dat is erg grappig om te zien en overal hoor je hun geroep naar hun ouders voor voedsel.
We hebben hier een wandeling van 1,5km door het gebied van de colonie heen. Er is wel een pad aangegeven maar je komt echt heel dicht bij. Als er een pinguin op je af komt of het pad wil doorkruisen dan moet je zelf aan de kant gaan, de pinguin is hier de koning!!
Het zijn zulke leuke en grappige beesten met hun leuke waggeltje en vleugeltjes. En het zijn er echt duizende bij elkaar over deze strook langs de kust verdeeld. Heel veel nesten zitten dus meer dan een km van de zeelijn af dus dat is een heel op en neer geloop voor ze, maar toch komen ze elk jaar terug om hier hun jongen groot te brengen en die komen dan ook weer terug zodra ze zelf een nest gaan maken.
Ondertussen had ik ook bijna honderde foto´s van ze geschoten want elke keer denk je weer ahh deze is leuker dan de vorige. Na bijna alles gewist te hebben heb ik er nog meer dan 50 en daar staat dan weer een deel van op de weblog.
Na hier bijna 2,5u rond te hebben gelopen, want we hadden meer tijd want ook onze boot kon niet uitvaren vanwegen de wind, nu missen we alleen weer een bijzonder soort dolfijn.
Op de terugweg rijden we langs een dorpje dat hier door de Weels mensen is gesticht. We krijgen een kleine rondlijding en dan gaan we in een mooi oud huis een high tea nuttigen, het was echt heerlijk en teveel zoals het hoort!
Tegen 6u waren we terug in het hostel en konden we aan oudjaarsavond gaan denken en ons opfrissen en aankleden voor een oud en nieuw in Argentinie!!!!
De rest die vandaag onverwachts een rustdag hadden hebben de saus gemaakt voor het eten. We gaan vanavond zelf pasta maken en in het hostel eten. Er is een grote lange tafel klaargezet waar we met z´n alle aan kunnen eten en zo ook wat van elkaars eten kunnen proeven. Was wel grappig maar vaak werkt het toch niet helemaal!
De rest van de avond hebben we toch een spelletje gespeeld, dat hoord er toch wel bij, bij oud en nieuw en gewoon zitten ouwehoeren zoals Roel dat altijd zegt.
Oh ja we hebben ook aan jullie gedacht hoor en voor ons om 8u en fles champagne laten knalle om het Nederlandse nieuwe jaar in te luiden!! was erg leuk en grappig.
Maar om twaalf uur was het dan ook voor ons zover en konden we echt het nieuwe jaar in knalle. Judith, Roel en ik hadden nog wat vuurwerk gekocht zonder dat de rest het wist dus dat was wel leuk om zelf nog iets af te kunnen steken! Al werd er toch wel aardig wat de lucht in geschoten!! Rond een uur zijn we nog even naar het strand gelopen waar een vuurwerkshow zou zijn maar daar was niet echt iets van te merken dus zijn we weer rustig teruggelopen en niet al te laat naar bed gegaan want morgen gaan we alweer terug naar Buenos Aires en is het einden van deze vakantie helaas voor iedereen in zicht!!
Leuk om alles zo gedetaileerd terug te lezen:D !1
Kus
Mooi beschreven verhalen heb je er van gemaakt. Nodigd mij niet uit om mijn dagboek nog eens bij te werken, kan zo mooi alles op je blog terugvinden, dat is makkelijk voor het fotoboek. Je krijgt de complimenten van Paula voor je prachtige foto's, je hebt er een goed gevoel voor!
Ben benieuwd naar je eigen belevenissen die nog gaan komen
liefs Berdine xxx