Señorita Malou en haar wereldavonturen

Puerto Madryn

Na al het natuurschoon in en rond El Calafate gaan we op onze reis naar Puerto Madryn waar we kunnen genieten van het zeeleven.

Maar voor we er zijn gaat er nog een busrit van 24u aan vooraf met een overstap in Rio Gallegos van een paar uurtjes. We konden gelukkig nog net mee met zo´n grote groep al hadden we het al een paar dagen eerder geregeld, wel jammer dat er alleen semi cama bussen reden dus niet zo heel lux maar nog altijd tien keer beter dan een vliegtuigstoel.

De busrit liep voor mij heel goed al waren daar de meningen wel wat over verdeeld, ach niet heel goed geslapen maar ook niet slecht. In de 24u dat we echt in de bus zaten hebben we maar een soort landschap gezien, de uitgestrekte kale steppe landschappen van Patagonie. Daar hebben we ons echt met z´n alle over lopen verbazen dat elke keer als je je ogen weer opendeed je gewoon nog steeds hetzelfde zag.Tussen de 3en 6u kwamen we dan een keertje en dorpje of stadje tegen, dan ben je gewoon al een of twee keer Nederland door. Dan wordt je wel even met je neus op de feiten gedrukt van hoe het in Nederland is, echt een hele vreemde gewaardwording!!

Een maal aangekomen in Puerton Madryn waar we de komende 3 nachten zullen verblijven nemen we een taxi en zijn we zo in ons weer leuke en gezellige en vooral schone hostel. De kamers worden weer verdeeld, en ik pak weer even op m´n gemak mijn tas uit voor we bij elkaar komen om te kijken wat we hier allemaal willen en kunnen gaan doen.

Voor morgen boeken we een tour naar reserva faunistica peninsula valdes, oftewel het natuurpark dat op ongeveer 100km ligt van Puerto Madryn en een eiland vormt dat met een strook van 6km breed nog aan het vasteland vastzit. Hier gaan we in een dag 400km afleggen en gaan we de zeeolifanten, zeeleeuwen, pinguins en hopelijk ook orka´s die net aan beginnen te komen zien, maar die kans is nog heel klein. Hier is het enigste strand in de wereld waar de Orka´s het strand op glijden om de jongen van de zeeleewen en zeeolifanten die je trouwens ook alleen hier kan zien en in Antartica te pakken. Je kent de beelden meschien wel van tv dat is dus hier opgenomen! De walvissen zijn net een week geleden voor het laatse gezien dus die kans is wel heel klein en op de boottrip kan je ook dolfijnen zien. En onder het rijden komen we nog wat landleven tegen op schapen na dan. Heellaas waait het heel hard de dag dat we gaan en kan de boot niet uitvaren maar zo hebben we wel meer tijd bij de rest!

We belanden de eerste avond in een heel leuk restaurantje waar je heerlijk kan eten en een keer iets anders dan pizza hamburgers of grote stukken vlees. Het is een gezellige avond en we gaan allemaal vroeg en nog wat moe van de busrit naar bed.

De volgende morgen staan we al weer om 8u klaar voor de tour. We hebben een leuke gids die goed en duidelijk spaans en engels spreeks, die ben ik verder nog niet tegen gekomen. ;)

Het eerste stuk rijden we bijna in een keer door naar Punta Norte waar we de gigantische zeeleeuwen en zeeolifanten mogen bewonderen en gadeslaan in het veroveren van de vrouwtjes en het wegsturen van de vrijgezelle mannetjes, en de kracht van hun gebrul mogen voelen terwijl ze hun territorium verdedigen waar al verschillende vrouwtjes liggen met kleine zwarte hoopjes, hun jongen. Helaas mogen we de Orka´s niet aanschouwen maar het is buiten dat toch wel geweldig om hier helemaal op het puntje van het eiland waar we net 200km op hebben afgelegt dit te mogen aanschouwen! Dat gebeurd niet twee keer denk ik!

Na hier een tijd toeschouwer van te zijn geweest gaan we door naar de pinguins, dat zijn toch ook wel echt hele leuke beesten. Er zitten nog veel jongen bij dus dat is wel leuk om te zien en je kan heel dichtbij komen! Hier later nog wat meer over.

De volgende stop is aan een ander deel van de kust waar we een wandeling maken en zo steeds dichter bij de zeeleeuwen en zeeolifanten komen die ook hier lekker op het strand liggen met hier en daar een groepje pinguins ertussen. Terwijl we hier rondlopen krijgen we veel informatie over het leven van de verschillende beesten echt heel leuk en interesant en ondertussen zien we alle verschillende kleuren blauw in de zee veranderen met de zon mee.

De laatse stop is bij het enigste dorpje op het eiland waar 400 mensen wonen en waar de boot vanuit zou verrekken die we dus helaas door het weer niet kunnen nemen. Hier hebben we even de tijd om wat te eten en van het zonnetje te genieten voordat we terug gaan naar Puerto Madryn.

Het was een volle dag, maar met heel veel nieuwe en mooie beelden en herinneringen

judith

en zo is dat!

mamarianne

hoi lieverd, wat een verhalen heb je. ongelooflijk mooi allemaal. ik lees alleen maar genieten en genieten en genieten. dat vind ik geweldig voor jou en de anderen.

marianne