Señorita Malou en haar wereldavonturen

Buenos Aires

Eindewlijk was ik dan na de lange reis in Buenos Aiores aangekomen. Ik had een leuk hostel gevonden waar ik lekker nog een paar dagen kon uitrusten voordat ik mijn familie kon gaan opwachten op het vliegveld.

Heb heerlijk 2 dagen alleen door de stad gezworven en al een beetje de buurt verkend waar we dadelijk ook met z´n alle zullen zitten.

Het is een heerlijke stad die vol zit me sfeer, in mijn ogen na 4 maanden in Peru en Bolivia te hebben gezeten doet alles erg Europees aan. Op elke straathoek zitten de leukste barretjes en eettentjes dus naar eten hoef je niet te zoeken. Want dat heb ik ook wel anders meegemaakt!!

Op mijn tweede avond heb ik lekker op Plaza Dorego in de wijk San Telmo gegeten en kennis gemaakt met mijn eerste Tango. Het is heerlijk om te zien, en een dans met verschrikkelijk veel styl.

Alles heeft hier trouwens weer styl, heerlijk om weer mensen rond te zien lopen die zich weten te kleden en niet heel de dag in sportkleding rondelopen, OHHHH wat was dat lang geleden.

Ik was net lang genoeg alleen in de grote stad tot het tijd was om me voor te berijden op het weerzien met mijn familie. Allemaal erg vreemd hoor om ze zometeen hier in mijn wereldje van de afgelopen tijd rond te zien lopen.

Op zondag om kwart voor 7 pak ik een taxi naar het vliegveld waar Berdine al om 9u aan zal komen. Ik ben er met 20min want mijn taxi rijd 140 waar je 40 mag, maar ben goed aangekomen hoor. Hier aangekomen had ik al snel gevonden waar ik moest zijn en was ze al geland. Na een uurtje liep ze door de poortjes naar me toe. Dat was even een vreemd moment maar al zo snel weer zo vertrouwd. Nu was het alleen wachten op de rest van de klup. We hebben een paar uurtjes wat zitten drinken en lekker geklets en toen was het al weer snel tijd om de rest op te gaan staan wachten. Ondertussen was ik er nog achter gekomenn dat ik al 3 dagen op de verkeerde tijd heb geleeft. Het is hier nameliijk een uurtje later, dus is er nog maar 4u tijdverschil met NL.

Toen we elkaar weer voor het eerst zagen staan, wisten we allemaaleen paar sec niet wat we moesten doen, maar al snel hadden we elkaart allemaal weer heerlijk omhelst. Ze waren allemaal lekker gaar van de reis.

De taxi die gereserveerd was was er niet dus was het meteen even allemaal pinnen en zelf een taxi regelen. Een uurtje laten stonden voor ons leuke hostel in de wijk San Telmo en hebben ze zich even opgefristvoordat wemet een deel mijn tas op zijn gaan halen in het anders hostel waar ik het even had kunnen laten staan.

Onderweg was een grote markt met overal muziek en een veel antiek, echt heel leuk en sfeervol, zo laat Buenos Aires zich wel meteen op zijn best zien. Je moet als je door de stad loopt ook niet af en toe vergeten om omhoog te kijken en te genieten van de prachtige koloniniaalse huizen die er staan.

De volgende dag zijn we naar de wijk La Boca gelopen waar je al die gekleurde huisjes hebt staan, dat was erg mooi en leuk om te zien. Zodra we daar waren werd Roel door een vrouw in een sexy tango jurk meegetrokken om te pozeren voor een foto, daarna waren ook Papa en Pepijn de klos. Natuurlijk moest er daarna voor de foto betaald worden, maar wel leuk.

Hier hebben we een tijdje rondgelopen en wat gedronken en toen hebben we een taxi genomen naar de Plaza de Mayo waar de casa rosa staat, waar onderandere Evita heeft gestaan op het balkon. Het was inmiddels al weer middag en op weg naar een andere plaza hebben we lekker geluncht. Het was een schitterende straat om te lopen met de prachtigste huizen, en...... een grote en de eerste kerststal gezien.

Van hieruit zijn we langzaam terug gelopen naar het hostel en hebben waar we ons nog even lekker hebben opgefrist van de heele dag zon en warmte voordat we naar de Plaza liepen om te gaan eten. En weer heerlijk vroeg het bed zijn ingedoken want zo heel de dag rondlopen en alle nieuwe indrukken vraagt veel energie. Onderweg hebben we ook nog de breedste straat van de wereld overgestoken die heel de stad doorkruist, hij heeft meer dan 20 rijbanen.

De volgende dag hebben we een heerlijke touristentour in een open bus gedaan, wel leuk om zo alles van een andere hoek te zien. Toen we daar mee klaarwaren zijn we wat gaan eten en hebben we besloten om naar het graf van Evita te gaan kijken. Dit was nog een flinke wandeling maar wel door een leuke buurt!! Toen we er waren hebben we eerst nog iets koud gedronken onder een gigantische boom met een stam van een paar meter en waarvan de takken werden ondersteund door pilaren, deze boom was 250jaar oud. Is echt gek als je dan terugdenkt dat hij er dus al in 1760 stond.

Het kerkhof was echt schitterend. Het ene graf nog mooier als het andere. Na een tijd rond te hebben gelopen en ons te hebben verbaasd over alle pracht en praal zijn we op zoek gegaan naar het graf van Evita. Het is niet zo uitbundig maar een Zwart marmere graf, maar in de deur zijn allemaal bloemen gestoken en er staan allemaal mensen voor om foto´s te maken. Het is wel vreemd hoor om dan te bedenklen dat ze daar ook echt in ligt.

De laatse dag in Buenos Aires zijn we naar een dorpje in de buurt geweest, San Antonia de Areco. Het was 2uur bussen maar zo hebben we mooi wat van de omgeving zien, De Pampas. In het dorpje hebben we heerlijk gegeten met een paar planken tapas. Op weg naar een mooi park kwamen we bij een rivier die we over moesten maar die helemaal buiten zijn oevers was gekomen. De schoenen uit en op blote voeten verder naar de brug om te kijken of we zo verder kunnen. Dit was helaas niet het geval heel de straat en meer staat onder water. Het is wel schitterend om te zien. Op verschillende plaatsen zie je duizende mieren op het laatste stukje droog land met alle eitjes om ze in veiligheid te brengen, en veel kikkers die genieten van het vele water. Zo lopen we een tijdje rond door en langs het water, tot we het tijd vonden om een ijsje te gaan eten. Ik ben met papa en berdine nog even naar een zilver museum geweest, was wel interesant maar we hadden niet zoveel tijd want moesten om half vijf weer met de bus terug. Die avond was het nog de tas inpakken en alles klaarzetten want morgenvroeg moeten we om half zes op om naar het vliegveld te gaan.

Buenos Aires is een prachtige stad in al zijn styl!!!!!

En het is heerlijk om me weer even onder mijn familie te bevinden!!!

liefs

Mamarianne

Dat is heel veel zien en heel veel indrukken met heel veel familie samen en heel veel genieten van het land en de sfeer en elkaar en en en en en

Liefs, mama

Judith

Ik zit nu naast je aan t avond eten (1e kerstdag) en je hebt niet door dat ik je een berichtje stuur via m'n ihpone;-) Leuk om je verhaal te lezen. Ook erg handig voor mijn foto boek straks. Zo kan ik alle details nog eens rustig door lezen.
Ben benieuwd naar wat we allemaal nog samen gaan beleven!!

Opa & oma,

We hebben je brief weer gelezen, en vinden het geweldig wat jullie allemaal zien en beleven,
De reactie van Judith was ook wel grappig.
Nog hele fijne dagen met de hele fam. fijn hoor z'n vakantie.
De groetjes voor iedereen.

Liefs Opa & Oma xxx

Tonny

Hoi Malou ,
Via jou en je vader blijf ik aardig op de hoogte van jullie wel en wee.

Je krijgt complimenten van je vader als ik hem zo beluister, hij is trots op jou!

Was de familie 'n beetje sjiek gekleed eerste Kerstdag in het stijlvolle Argentinie op deze hoogtijdag?
Nu hebben jullie de gletsjers bezocht als ik me niet vergis, dat zal ook indrukwekkend zijn!

Het ga je goed Malou en veel liefs ook aan je dierbare familie, wat een rijkdom om die te hebben!!!

Tonny ,uit een minder koud Nederland.( en gelukkig weer zo gezond als een vis!)

marite

Heel veel plezier deze dagen met je familie, een goed oud en nog een veel beter nieuw jaar toegewenst.
Dat al je wensen mogen uitkomen.
Groetjes aan je familie daaro

Jan, Marite en David

Nicolette

Hoi Malou,
Bijzonder en leuk om je reisverhalen te lezen; je krijgt zin om daar ook eens naar toe te gaan. We wensen je alle goeds voor 2010 en natuurlijk nog veel plezier komende tijd!

Liefs van Hans, Floris en Nicolette.

natie

Hi Malou,
fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt met je fammie. Jammer dat ik niet de mogelijkheden heb om je op te zoeken, anders was ik dat zo ie zo komen doen! Fijne jaar wisseling!xx