Santa Cruz
Op maandag 23 november gaat de wekker al om 5u want we gaan vandaag naar Santa Cruz!! eindelijk weer reizen. Nu is het de tas inpakken en met een taxi die heerlijk omrijt en ons zo nog een goede laatste blik om onze stad Cochabamba van de afgelopen 6 weken laat vallen.
Op vrijdag waren we de bustickets al wezen kopen voor maandag. De reactie van de verkoopster was, ahi muy legos, maar goed wij hadden lekker plaatsen helemaal voor in de bus.
We rijden rustig de stad uit en de bergen weer in. Al snel worden de toch vrij kale bergen van Cochabamba waar we zo veel naar hebben gekeken ingeruildvoor dichte begroeing, we komen een beetje in de de jungel.
We zitten niet in een van de nieuwste bussen dus is het heerlijk de raampjes open en de wind door de haren laten wapperen, maar al snel voel ik dat het klimaat veranderd en er een vochtige warme hitte de bus binnenkomt. Echt voor dat je er erg in hebt zit je hier in een heel ander klimaat, we hebben al woestijn, bensneeuwde toppen gehad, ongeloofelijke hoogtes, kale bergen en nu dus het tropische klimaat. Als je even je ogen dichtdoet en weer open zou je je zo in Azie kunnen wanen. De bergen zijn verdwenen en maken plaats voor akkers en bananenbomen. En een hitte en vochtigheid die we niet gewend zijn.
Na goed 10 uur heerlijk in de bus te hebben gezeten, en 2 keer temoeten zijn uitegstapt voor een politie controle komen we aan in Santa cruz. Hier gaat alles lekker vlot en is het een taxi aanhouden de tassen erin en op naar het hostel dat we hadden uitgezocht. We hebben een kamer waar net 2 bedden in passen, maar de gedeelde badkamers zijn kraakhelder. En er is een heerlijke patio waar het lekker waait en met heerlijke hangmatten.
De eerste dag doen we niet veel, ik moet altijd even aankomen de eerste dag(en). Gelukkig staat er heel de dag een heerlijke wind en is het in de schaduw opde plaza het beste uit te houden. En kan je je heel de dag vermaken met mensen kijken. Het valt meteen op dat ze hier een stuk langer zijn. Zelfs voor Nederlandse begrippen en een stuk moderner.
We zitten weer laag, alleen door de luchtvochtigheid hier merken we er niks van, :( De volgende dag nemen we een taxi naar een biocentrum buiten de stad. Hier hebben we heerlijk heel de dag rondgehangen. Ze hebben een schitterende vlindertuin een veel papagaaien, zijn echt grote beesten. Verder is het een prachtig gebied met verschillende meren, met schitterende vogels, apen en schildpadden. Maar het mooiste is dat ze verschillende natuurbaden hebben die allemaal in elkaar overlopen door middel van een watterval, glijbaan of stroompjes. Hier hebben we heerlijk heel de middag in gelegen, is goed te doen met die hitte. Natuurlijk wel weer heerlijk verbrand, maar ja dat hoort er een beetje bij.
De derde en ook meteen weer de laatste dag hangen we heel de dag in verschillende cafe´s en komen we regelmatig dezelfde mensen tegen, erg grappig bijna iedereen hangt hier een beetje heel de dag op de plaza en in de hippe cafe´s. We praten veel over wat we nou precies willen, en ik ben er wel achter dat ik geen doorharde reiziger ben. Ik vind het heerlijk om me na een tijd weer te verplaatsen maar ook om een week of langer op een plek te zijn, en te kunnen genieten van de kleine dingen en niet alleen langs de grote te sjeesen!!En de mensen te herkennen of bv het openbare vervoer systeemMijn lichaam heeft ook liever wat meer rust inplaats van elke dag weer wat te moeten doen. Maar gelukkig liggen we hierbij erg op een lijn. En we hebben natuurlijk de tijd,liever een klein beetje goed dan alles half. Zo hebben we inmiddels Chilli al uit de planning gegooit.
Morgen gaan we weer lekker 1000m de bergen in naar Samaipata, daar heb ik erg veelzin in. En hopelijk is het weer ook wat koeler want die hitte vind ik echt niks, zuigt alle energie uit je!!
Verder heb ik de laatse foto´s van het vrijwilligerswerk er ook op staan , zijn erg leuk dus niet vergeten te kijken!!!!!!!!!
Een fijne Sinterklaas voor iedereen, mis de pepernoten wel hoor, haha
liefs malou
ha malou,
leuk verhaal weer! goed dat jullie niet overal langs 'sjeesen' maar echt genieten van al wat je ziet en meemaakt!
leuk om de laatste foto's te zien van jullie vrijwilligerswerk.
TOT SNEL !!!
xx
Hé liefke,
klinkt weer te fijn, te wauw, en alsof jullie het PRIMA naar je zin hebben. Enjoy!
xx natie
Leuk om te lezen dat alles nog goed gaat. Oppassen voor reismoeheid. Gewoon langer blijven als het erg goed bevalt en de tijd nemen om alles goed in je op te nemen. Nog veel plezier daar!
Hoi lieverd,
Dat heb je van geen vreemde, graag even op een plek blijven, mensen gaan herkennen en dat mensen ook jou gaan herkennen. Dat heb ik ook wanneer ik op vakantie ben. Veel liefs van me, mama xxxx