Señorita Malou en haar wereldavonturen

Nieuwe plannen

Hola allemaal. Genieten jullie nog een beetje van de herfst in Nederland of zijn jullie het al beu? Wij hadden hier vanochtend ook een beetje herfst, het heeft heel de ochtend geregend, maar we vonden het heerlijk. Het land zit er ook echt om verlegen, heeft erg veel last van de droogte al meer dan 1000 koeien omgekomen omdat er geen water is, ook de mensen hebben er last van.

Verder vermaken we ons hier prima, met les geven zelf studeren, dansen en verschillende uitstapjes naar concertjes of de stad in en uit.

Zo zijn we vorig weekend naar Quillaqullio geweest. Een dorpje net buitende ofeigenljk aan de stad. Hier staat een mooie kerk waar een aantal keer de maagd is verschenen en door heel het dorp was markt. Hier hebben we heerlijk rondgestruind en om ons heen gekeken. Zo werd hier ook de traditionele kleding verkocht allemaal erg mooi. Hier lopen ook de jeugd en de kinderen nog in traditionele kleren. In de stad zijn het toch vooral de oudere vrouwen.

We liepen rustig over de markt toen we opeens in een verkiezingcampagne terecht kwamen van Manfred een van de presidents kandidaten. Was echt leuk om er zo in te belanden. Heb nog geprobeerd om hem goed op de foto te krijgen bijna gelukt hij zag me staan met mijn camera en zwaaide, alleen zit er een vlag voor zijn gezicht al kan je nog wel zien dat hij het is. Hij maakte en ronde door de stad en over de markt en je zag hem gewoon genieten, terwijl er op de markt eenstemmig Evo Evo Evo werd geroepen. Dat is de huidige president en staat ook weer hoog in de peilingen. De verkiezingen zijn hier op 6 december. Er zullen wel wat rellen uitbreken maar het nieuws zend alleen het ergste uit he!!!!, dus schrik niet als je er iets van op het nieuws ziet. We zullen ons dat weekend wel een beetje schuil houden. Er staat namelijk al bijna vast dat Evo zal winnen zonder of met coruptie, dus daar zal wel tegen geprotesteerd worden.

Verder was er het plan om hier tot 10 december te blijven. Dit is een beetjeveranderd. Het begon weer te kribbelen, en alles begint hier weer een beetje op het einde te lopen dus gaan we al op 23 november verder. Zo kunnen we eerst nog 3 weken rondreizen voor ik verder moet naar Buenos Aires. We gaan dan naar Santa Cruz en daar naar het nationale park. Naar een dorpje Saimaipata waar we in een eco lodge willen verblijven. Hier heb je ook nog een oude Inka stad en ga ik proberen om over mijn paardenangst heen te komen, ze hebben er namelijk ook paarden. Want het zou wel vet zijn om in Argentinie een tocht te paard te kunnen maken. Hierna gaan we door naar Sucre, een schitterende stad met allemaal witte huizen en waar in de buurt ook weer meer dan genoeg te zien in.

Het weekend van 12 en 13 dec gaan we terug naar Cochabamba, zo kunnen we hier wat spullen achterlaten en ik vertrek vanuit hier met een bus van 72u naar Buenos Aires. Is uiteindelijk de meest goedkopen en minst vermoeiende manier. Anders was ik ook 3 tot 4 dagen onderweg geweest en moest ik nog eten en slapen. Behalve vliegen dan maar dat is 6 tot 8 keer zo duur.

Jorinde blijft nog 3 weken in de buurt van Cochabamba in een eco project werken en komt mij later achterna naar Buenos Aires.

Gisteren zijn we met alle kinderen van een project naar een speeltuin geweest. Was echt geweldig. Veel kinderen zijn nog nooit het dorp of de berg afgeweest. Alleen de busrit er naartoe was al een hele belevenis. Ze zaten allemaal met verbazing naar buiten te kijken terwijl ze aan het zingen waren. Eenmaal in het park aangekomen was het de kunst de kinderen nog even bij elkaar te houden om wat dingen uit te leggen en toen stoven ze uit elkaar de speeltuin in. Heerlijk met de kinderen gespeeld, mee de glijbaan af en de schommels duwen. Overal was het profi malou hier hier, was echt een super dag. Ondanks de bui regen die we kregen, het regent nooit en natuurlijk net die ochtend wel. Maar de kinderen vonden het allemaal even heerlijk. Na de lunch mochten ze nog even spelen en toen was het iedereen bij elkaar roepen en houden voor de afsluiting van het jaar. Er werden prijsjes uitgedeeld voor de kinderen die in verschillende catagorie het beste waren en op het einde kreeg iedereen nog een vel met stickers, zijn ze allemaal gek op. In de bus terug naar boven was het een stuk rustiger. Alle kinderen waren vol van alle indrukken, en terwijl ik met Remi zat te praten viel er een jongetje tegen mijn rug aan in slaap. heerlijk. Het was een super dag.

heel veel liefs

PS Ik heb ook nog fotos onder de kopjes vrijwilligerswerk en cochabamba de tweede gezet. Verder een beetje een brutale vraag maar ik kan het zelf niet doen. Mijn foto ruimte is op. Dus mocht je willen heel graag. Ik merk ook dat somige mensen het vervelende vinden om hier op de weblog te reageren, maar ik geloof dat ook niet iedereen mijn mail adres heeft. Wil je me nou persoonlijk mailen, laat dat dan even weten via het weblog en dan mail ik jou.

Cindy

Bij ons is aan droogte geen gebrek dat is soms moeilijk te pijlen in ons kikkerlandje.
Wij zitten momenteel in de gezellige sinterklaassfeer.
Die goed heilig man is inmiddels in Nederland aangekomen.(gelukkig vandaag met de intocht droog geweest)
Dus ook wij gaan weer een drukke tijd te gemoed.
De kinderen gaan al helemaal door het dolle heen.
Verder verloopt alles prima bij ons en ook op het werk gaat het erg goed.
Maar ja we missen jou nog steeds hoor!!
Misschien is dat ook wel een leuk onderwerp om aan de kids van jullie te vertellen over Sinterklaas wie weet vinden ze dat wel interressant aangezien ze dat daar niet kennen.
Ik wens je heel veel succes met je doorreis te paard maar wees niet bang ze doen echt niks.
Dat is makkelijk praten hé?
Nou ja we horen het wel hoe het je is afgegaan.

veel liefs je collega Cindy

berdine

Wat een leuke foto's malou van jou met de kinderen!! We hebben nu net met je zitten skypen, en ik heb ineens helemaal zin om naar je toe te komen, het komt nu ook wel heel snel dichterbij. Pepijn heeft net foto-ruimte voor je bijgekocht, dus kom maar op met de mooie plaatjes. Je ziet er erg goed uit, en hebt het volgens mij heel goed naar je zin. Leuk om te zin, en horen. Veel plezier voor jullie beide.
liefs
Berdinexx

Marite

Wat schrijf je liedevol over de kinderen, misschien nog toekomst met kinderen werken voorJe?
Fijn dat jullie weer gaan reizen Geniet maar verder

Floor

Herfst?! Op sommige dagen is de winter duidelijk al in aantocht, hoewel het deze week wel meevalt.
Je kunt denk ik wel gerust vaststellen dat wij heel wat minder zon-uren krijgen dan jullie!!!!
Leuk die reisplannen.
Ik ben ook niet zo van die paarden, maar het lijkt me echt zo gaaf om zo'n tocht daar te maken. Zeker doen!

XFloor

judith

ha malou!
leuk om gister plannen te hebben gemaakt met z'n allen, nu wordt t allemaal een beetje duidelijk wat we allemaal kunnen gaan doen en zien en krijg ik er ook steeds meer zin in! ik heb je net wat fotoruimte gegeven, hoop dat je nu voor de komende tijd weer ff genoeg hebt!
(mooie foto's trouwens)
xxx

mamarianne

hoi lieverd, wat een liefde rondom je in je verhaal en foto's. van jou naar de kinderen toe, naar het land en de mensen toe. ook van de kinderen naar jou toe is liefde voelbaar, volgens mij geven ze je zonder schroom hun vertrouwen. en dan ook nog al die liefdevolle berichtjes van ons mensen thuis. prachtig om te zien en te lezen. geniet er heerlijk van lieverd. van mij nu een portie warme moederliefde voor jou. xxx

mirjam

hoi malou, wat geniet ik toch steeds van je verhalen. heerlijk om te lezen. En ...je gaat dus ook alleen op reis. zal wel even heel anders zijn. Maar blijkbaar voel je je stevig genoeg omdat aan te gaan. (dan lukt dat paard ook vast wel!!!)veel liefs en knuffel van mij