Señorita Malou en haar wereldavonturen

vrijwilligerswerk

Hoi hier ben ik weer. Heb zin om weer wat van me te laten horen al is er niet zo heel veel te vertellen. Al valt dat op het einde altijd weer mee.

We hebben hier al een aardig levetje opgebouwd in de afgelopen 3 weken.We hebben al een leuk ritme.

Op maandag geven we s´ochtens les met onze origami. Dit bereiden we zelf voor en bedenken we wat we met de kinderen gaan maken. Voor deze lessen kopen we ook zelf de spullen. Dit was nog een hele opgaven, bijna alle papierwinkels gehad tot we er eentje vonden waar ze hadden wat we zochten. (gelukkig) Maar goed, voor de eerste les was ik behoorlijk zenuwachtig, maar dat is ook wel weer gezond. De dag ervoor hadden we een afspraak met Mili, een leerares en zij heeftons uitgelecht hoe we er moesten komen. De volgende ochtend wij bepakt en bezakt met alle spullen, voorbeelden gaan we op weg naar boven zoals het hier genoemd wordt. Het gebouw licht boven op een berg vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de vallei en de stad.

Ik sta voor degroepen van 1 tot 3 en Jorinde voor de groepen 4 tot 6. Dus ik heb de kleintjes dat vind ik wel leuk. Maar goed toen we dat hoorde was het wel even slikken voor me, alleen voor een klas van 25 kinderen. Maar dat is niet helemaal zo het geval, ik sta er namelijk samen met Remi een jongen die ik nog uit NL ken en hier nu ook woond en werkt , verder nog een boliviaanse en nog een vrijwilligster uit Litouwen. Dus met zijn 4e, dan moet het wel te hendelen zijn he.

Remi heeft uitgelecht wat we gaan doen, en ik ging de tafels langs om te kijken hoe het ging en omte helpen. Was echt super, alle kinderen waren heel enthousiast zelfs de jongens, daar waren we nog even bang voor. Toen ik alle tafels had gehad en iedereen z n kaart met vlieger en 2 hondjes afhad stond ik met wel 15 kinderen om me heen samen bloemen te vouwen, Dat was echt helemaal geweldig voelde me helemaal op mijn plaats. Heb ook al mijn eerste leerares cadootje gehad. Heb de kaart van Carmen een van de meisjes gehad, echt helemaal super. We gaan hier elke maandag ochtend les geven heb nu al weer heel veel zin in de volgendeles.

Hier zijn we rond 12u klaar en dan gaan we met de bus en trufi naar huis waar we even rustig kunnen lunchen voor we de spullen pakken voor de Engelse les en weer met een trufi opweg gaan naar het district. Nou ja Jorinde gaat engelse les geven en ik ga mee voor de mentale ondersteuning en wat te assisteren in liedjes en nakijken. Hier zijn we dan weer klaar om 6u en dan nemen we een trufi terug naar het centrum en wachten we tot 7u, dan begint onze dansles. Na een uurtje te hebben gedanst, zijn we helemaal afgebrand van de dag en gaan we snel naar huis om te eten en uit te rusten. En weet je!!! ze zenden hier op maandag avond grey´s anetomy uit yoepie!!!!!!!! Dus na dit te hebben gekeken val ik heerlijk volzadigd in slaap.

Op woensdag geven we in de middag origamiles en daarna gaan we weer lekker naar dansles. Op dinsdag en donderdag hebben we zelf spaanse les en studeren we verder heel de dag. Zo alles bij elkaar zijn we dus lekker bezig. Zo lekker dat we besloten hebben hier tot ongeveer 10dec te blijven. Zo kunnen we echt iets opzetten met de kinderen en nog lekker doorgaan met beter spaans te leren spreken.

Met mij spaans gaat het best lekker. Kan het allemaal aardig volgen en het schijnt dat ik het ook al redelijk praat. (al vind ik zelf nog niet echt maar goed daar werk ik aan) Ook dat maakt vorderingen. Maar goed na nog 5 weken en het lesgeven en bezig met zijn met de kinderen, dan moet je ook wel spaans praten, daar leer je ook veel van. Hoop ik het toch wel onder de knie te hebben als we hier weggaan.

Conclusie, we vermaken ons hier prima, en gaan in de weekenden het land wat meer verkennen, want na 10dec is het toch wel tijd om meteen door naar Buenos Aires te gaan want kan moeilijk mij familie laten wachten he

Wink

Reacties zijn nog steeds van harte welkom, mochten er onderussen meer mensen skype hebben onddekt mijn naam is malouboom als je me wil zoeken, tot snel.

Ga volgendeweek foto´s maken dus die staan er met een weekje wel op.

liefs

oma en opa

Hoi Malou
Geweldig om'z'n brief te lezen, we genieten met jullie mee, lekker actief zijn, én voor een goed doel.

Liefs oma en opa.

mamarianne

hoi lieverd, je hebt en heerlijk leventje daar!! met grey's er ook nog bij als een kers op de taart.
geniet ze en veel, heel veel liefs van mij.
mama xxx

mirjam

Hoi Malou, dat zat er al vroeg in bij jou, hoor, met kinderen werken. Als ik me nog bedenk hoe jij met Sophie en Pepijn speelde toen zij nog klein waren! Ik zie het je ook helemaal doen. Je klinkt stralend en energiek! Fijn
Liefs

Berdine

Leuk dat jullie het "druk" hebben, ik dacht al ik hoor weinig nieuws ze zijn vast op reis. Maar nee, aan het werk (jullie zouden toch niet gaan werken..............) Maar dit is heel erg leuk, denk ik. En met die kinderen moet je wel spaans spreken.
Veel succes, en inderdaad je kan ons daar straks niet laten wachten!
liefs Berdine

judith

ons laten wachten...? hoe durf je!! reizen we de halve wereld af... nee geintje dat gaat vast goed komen!
ik ben me al aan het verdiepen in mijn do's en dont's van argentinie :-))
xx

Pepijn

Hee Zusje,

Leuk om dit allemaal te lezen je bent echt helemaal op je plek.
En wat is een trufi?

Gr Pepijn

Tonny

Dag Malou,
Wat een fijne tijd heb jij daar als ik dat zo lees. Zag vandaag de foto's van de bergen en het zijn schilderachtige plaatjes, wat geweldig om dit allemaal te beleven. Veel plezier met je spaans en origami samen met Jorinde.De vervoersmiddelen klinken mij ook niet bekend in de oren, heb in Zaltbommel noch Vlijmen de trufi langs zien snorren......
Lieve groet van mij, Tonny

malou

een trufi is een taxi die een vaste route aflegd en die je daar op aan kan houden om in te stappen, als er nog plek is teminsten, je mag dan mee heel de route voor 15eurocent, zo gaan we naar ons werk de stad dansles enzo.

jessy

Hey lieveerd!

KLinkt druk maar leuk! jeleert toch heel wat daar he, dansen,uitgaan,spaans engels, lesgeven aan kindjes.
Wat een ervaringen, ben super trots op je!

Ik heb ook iets te vertellen,
Heb namelijk een nieuwe baan, Bij sacha schoenen in breda word ik assistent storemanager volgende week ga ik beginnen, ontzettend spannend allemaal!

take care
x Jes

Roy

Hoi Malou,

Bij deze laat ik even weten dat ik de avonturen nog steeds volg. Mooie foto's van jullie met de schoolkinderen. Aan hun lach op het gezicht te zien, zijn ze uitermate tevreden met hun nieuwe begeleiders/leraressen. :)