Señorita Malou en haar wereldavonturen

de ervaringen in Taray en omgeving

We zijn de afgelopen week in Taray geweest.

Zondag moesten we om 10u op school verzamelen en gaan we naar Taray. Het begon er al mee dat de taxi niet bij school kon komen, en we dus de berg op moesten met rugzak. Eenmaal boven gekomen en helemaal uitgehijgd komen er een paar taxi´s achteruit de straat ingereden om ons gelukkig wel daar op te kunnen halen. We zijn met een groep van 7 meiden waarvan 4 duitse en met ons erbij 3 nederlandse. In de taxi worden we afgezet op het bustsation dat bijna achter ons huis is, lekker handig. Alle tassen worden op de bus gebonden waarna heel de bus wordt volgestouwd, gelukkig kunnen wij zitten.

Eenmaal aangekomen in Pisaq wordt alles weer uitgeladen waarna we in een brommer taxi worden gehezen met zijn 3e en de tassen achterop. Het ziet eruit als een tuk tuk uit azie. Hobbelen we over de onverharde weg naar Taray een klein dorpje in de buurt. Het is er prachtig. Als de poort open is en we naar binnen kunnen komen we in een prachtige grote tuin met een groot wit huis. Ik kom op de kamer met Jorinde en Marieke(het andere nl meisje) te liggen. Het is een ruime kamer met prive badkamer met tuin, echt leuk. s´Avonds zijn we nog met zijn alle uit eten geweest, was gezellig.

Maandag beginnen de lessen en is ook onze leeraar voor die week geariveerd, Ricardo een leuke jongen van 25. We hebben in de ochtend les. We staan om 7u op en nadat je een warme of koude douche hebt gehad hebben we een lekker ondbijt waarna het snel tanden poetsen is en spullen pakken waarna we ons instaleren in een heerlijke stoel in de woonkamer voor de les. Om 12u zijn we klaar met de les en hebben we een lunch, na de lunch is de rest naar een waterval gegaan en ik ben in bed gebleven want ben geveild door de griep, hierna heb ik hoop ik wel mijn portie gehad en is me lichaam helemaal aan deze nieuwe levenstijl gewend. Als ze terug zijn is het nog flink studeren, we gaan deze week de verledentijd behandelen, waar helaas weer heel veel onregelmatige werkwoorden bij horen, dat is dus stampen.

Dinsdag, ik voel me al weer wat beter en na de lessen waarvan 1 buiten in de zon, gaan we naar de Salinas (zout mijnen). Na een rit van een uur zie ik een pad over een berg lopen en denk ik oh nee he dat is het toch niet , en ja hoor zodra ik het denk draait de auto het pad ernaartoe op. Na een korte maar heftige klim zien we de salinas liggen. Zo mooi en hoe het kan is een raatsel. We hebben heerlijk tussen de verschillende baden gelopen en omhoog geklauterd waar we over alle baden heen kunnen kijken en ons kunnen vergapen aan de schoonheid en de verschilldende tinten wit. (erg blij met mijn zonnebril)

Woensdag,Het is vandaag een rustige dag, na de lessen en het huiswerk te hebben gedaan ben ik met Jorinde naar Pisaq gelopen(ongeveer een half uurtje) om wat boodschappen te doen. We eten pas om 8u na de andere les dus is het tussendoor veel snoepen. De boodschappen waren ook voor vanavond want dan hebben we gezellig een kampvuur in de tuin.

Donderdag, Heb heel de nacht liggen hoesten, maar verder gaat het wel. Vandaag gaan we de reuines van Pisaq bezoeken. Na de lunch worden we gelukkig boven op de berg gedropt waar we in 2u terug naar Pisaq lopen langs de verschillende reuines van de Inka´s. Het zijn veel trappen lopen omhoog en omlaag, dat gaat me gelukkig vrij goed af. En het is een prachtige en rustige wandeling.

Vrijdag, Wordt met verschrikkelijke spierpijn in mijn kuiten wakker van gisteren. De week is alweer bijna om, het gaat  echt snel. Vandaag hadden we maar 1les, de andere les was een spel met zijn alle buiten, we moesten verschillende woorden en fims uitbeelden waarna de rest in het spaans natuurlijk moest raden wat het was. Eerst hadden een straf moeten bedenken voor de verliezers. Helaas hadden we met 1punt verschil verloren. Onze straf was het hout halen voor vanavond en op de weg erheen een lied zingen. We dachten dat gaan we anders doen en hebben een lied geschreven waarin we iedereen in een hoofdstuk terug pakken. Na alle lessen zijn we met  z´n alle naar Pisaq gegaan om gezamelijk wat te drinken. Uiteindelijk hebben we daar het lied gezongen, het viel in goede aarde ze vonden het leuk. Maar nu moesten we nog het hout halen, dat was iets lastiger. Niemand wou ons meenemen en het hout, uiteindelijk had Ricardo een man gevonden die zelf ook hout verkocht. Hij mee met die man om het hout te gaan halen en wij maar wachten, Marieke begon al allemaal enge dingen te zeggen toen hij uiteindelijk terug was, zijn wij ook in een taxi gestapt en terug naar Taray gegaan. Heel de avond heerlijk bij het vuur gezeten.

Zaterdag, Vandaag is het gewoon om 7u opstaan want we worden om hald negen opgehaald met een busje waarmee we nog heel de dag met z´n alles door de secret vally gaan toeren. Na de tassen weer boven op de auto te hebben gebonden en ik voorin mag zitten, erg fijn in de bergen gaan we opweg naar de eerste bestemming Ollantaytambo. Dit zijn weer reuines van de Inka´s maar het blijft indrukwekkend om te zien. Na hier een tijd rond te hebben gelopen gaan we terug naar Urumbamba om te lunchen. Na de lunch rijden we verder naar Moray. Onderweg hebben de de prachtigste landschappen en kunnen we de sneeuw op de toppen van de bergen zien liggen. En naast die sneeuw een stukje verder is het gewoon een en al landbouw op 4000m hoogte echt hoe het kan???? Moray is ook weer prachtig alleen besluit ik om niet helemaal naar beneden te klimmen maar gewoon lekker eromheen te lopen. Hierna gaan we naar onze laatste bestemming Chinchero. Dit een een kerk al la fort dat het het langste heeft volgehouden tegen de Spanjaarden. Na deze bezichtiging zijn we allemaal vol van de indrukken en gaan we terug richting Cusco. Heerlijk om weer terug in Cusco te zijn, Na een uurtje te hebben geslapen en na het eten en een heerlijke warme douch gaan we ons klaar maken voor een avondje uit. Ja je leest het goed ik ga vanavond uit, wie had dat ooit gedacht. Ricardo neemt ons allemaal mee, eerst gaan we naar een meer touristische plek waar we onze eerste salsa les krijgen. En ik deed gewoon mee, na deze eerste drempel over te zijn heb ik heerlijk meegedanst met de rest. Na hier een tijdje te zijn geweest gaan we naar een echte Latino bar. Hier werd heerlijke salsa gedraaid maar ook gewone muziek. En ik heb me nog vermaakt ook. Het was echt heel leuk en gezellig en heb heerlijk mee gedaan, dus dit is voor herhaling vatbaar. Na uiteput in bed te zijn geploft en heerlijk te hebben geslapen voel ik me weer helemaal thuis in Cusco.

Nog een weekje en dan trekken we alweer verder. Met de lessen gaat het wel. Het wordt nu wel echt allemaal een stuk moelijker, maar wat ik er van opsteek is mooi meegenomen. Ik hou een net schrift bij met alle info dus kan hierna nog gewoon zelf door leren.

Ik heb nu ook skype aangemaakt dus mochten er mensen zijn die dat ook hebben meld me dan aan dan komen we elkaar meschien wel een keer tegen, mijn naam is gewoon malouboom.

mailtjes zijn weer welkom.

Hélène

Hallo lieve malou,
Gelukkig ben je weer wat beter en weet je nu ook misschien wat over je grens gaat of wanneer het gewoon goed is. Je beschrijving is erg mooi, ik kan jullie werkelijk zien robberen en genieten. Heel veel liefs, ook voor Jorinde,sterkte Malou! Liefs van Hélène

judith

ha Malou,

Wat lees ik nou.......? jij OP STAP? Daar had ik graag bij willen zijn!!! :-)
Erg leuk om je verhaal weer te lezen. Je bent ook niet de enige met de griep, hier in nederland is ook de halve bevolking (waaronder ik half) aan de griep.
Hierna heb jij je portie wel gehad mag ik hopen.
Leuk dat je ook zoveel dingen ondernomen hebt en gezien!! De foto's zijn echt adembenemend...

Kus Judith

Roy

Ondanks de lichamelijke ongemakken, kun je toch lezen dat jullie een hoop moois ontdekken. Ik blijf meelezen, al ben ik niet zo actief met het plaatsen van reacties..

Mijn volgende (verre) reis is overigens ook geboekt. Ik ga de volgende zomer voor 4 weken naar Japan! We vliegen op Tokyo en gaan dan per spoor het land ontdekken. :)

Roy

Floor

Ha Mal!

Gave foto's zeg!!
Leuk lekker op stap! :P
Ik heb idd skype (gewoon mijn naam) maar heb geen idee hoe het zit met tijdsverschil enz..
Groetjes aan Jorinde!

XFloor

Sophie

Wat leuk om allemaal te lezen! En de foto's zien er ook erg leuk en mooi uit. Het ziet er gezellig uit. En echt geweldig mooi die zout vlaktes.
wat vervelend dat je weer de griep had. Maar nu hopen we maar dat je het gehad hebt voor heel lang.
Succes nog met het laatste weekje les. Wat gaat dat snel trouwens!
Kus en knuffel

Roel

ja, heel verhaal geschreven stond ik op de verkeerde pagina. 24 augustus. Snap ook niets van die computers.

renate

hi malou,
mijn god, die foto`s! echt adembenemend! ben echt jaloers;)
xx

mamarianne

hoi lieverd,
het blijft indrukwekkend je verhaal alweer gelezen, vanochtend (600uur was te vroeg om te typen voor me) vanavond en de foto's erbij bekeken.
wat maak jij veel mee in kort tijd zeg!!
geniet ze:) mama

Opa en Oma

Hoi Malou, We lezen zeker al je verhalen, helemaal
geweldig wat jullie zien en meemaken, we reizen gewoon met jullie mee, en de foto's erg mooi.
Ben je weer goed beter? houden zo hé.
"n Fijne voort zetting van jullie reis, groetjes aan Jorinde.

Liefs Opa &Oma.xxx

Berdine

Ik ben jaloers!!!
Veel foto's zijn zo bekend, ik zou zo naar jullie toe willen vliegen. Heel leuk dat je allemaal nieuwe dingen blijft doen. Nu op naar Machu Piccu!!
Heb je nog genoeg foto ruimte, om ons allemaal mee te laten genieten?

groetjes Berdine xxx

mamarianne

hoi lieverd, wat een liefde rondom je in je verhaal en foto's. van jou naar de kinderen toe, naar het land en de mensen toe. ook van de kinderen naar jou toe is liefde voelbaar, volgens mij geven ze je zonder schroom hun vertrouwen. prachtig om te zien en te lezen. geniet er heerlijk van lieverd. van mij nu een portie warme moederliefde voor jou. xxx