acclimatiseren in Cusco
We zitten inmiddels alweer 5 dagen in Cusco en hebben al vier les dagen gehad.
De lessen zijn allemaal heel leuk, er zit natuurlijk wel een lekker tempo in. De school is heel gezellig en iedereen in vriendelijk tegen elkaar en helpt elkaar waar dat nodig is.
Met mij en de hoogte hier gaat het nog wat minder. Ben nog steeds was ziek en ben vandaag bij de dokter geweest, die heeft me rust atibiotica (voor een ondstokenkeel)en iets voor mijn hoofpijn voorgeschreven, die ik bijna konstant heb. Het is niet helemaal duidelijk of het echt hoogteziekte is of niet, daarvoor zou ik naar het ziekenhuis moeten. Vandaag gaat het al iets beter, kan al wat meer eten. Oja ze zijn ook mijn diaree aan het onderzoeken. Daar krijg ik maandag de uitslag van en dan moet ik ook terug naar de dokter.
Met het eten en mij gaat het ook niet zo lekker, kan bijna niet eten of alleen kleine hoeveelheden en dat hebben ze hier niet. sÓchtend krijgen we witte broodjes met jam. Als we dan uit school komen dan hangt er al een etenslucht in huis en ben ik meteen misselijk. Dan krijg je een groot bord met soep voor je neus, met iets van granen en aardappel en wat groenten. Daarna nog een bord met rijst vlees en aardappel en een klein beetje groeten. En met het avondeten krijg je nog een keer soep en een bord met rijst aardappel vlees. Jullie snappen dus wel dat dat vrij veel en heftig eten is als je buik van slag is. Ze hebben inmiddels mijn porties wel kleiner gamaakt, maar heb het nog nooit op kunnen eten. Hetzijn alleen maar kolidraten. En zoals jullie weten zijn aardappelen niet echt mijn favoriet, al heb ik ook wel hele lekkere zoeten gegeten maar dit zijn de gewonen drogen.
Verder is alles hier helemaal super. Heb het erg naar mijn zin op school, we gaan vaak naar school met de taxi voor ongeveer 75cent en terug met een overvol busje voor ongeveer 20cent.
Rond 2u zijn we klaar met het eten dan gaan we even wat rusten en daarna terug naar het centrum om lekker wat rond te lopen en wat te eten of te kopen. Na het avondeten is het studeren en naar bed. Je bente echt konstant zo moe hier, ik kan elk moment wel slapen. Na een trap lopen of een straat omhoog ben ik echt kapot en voel ik mijn hart tekeergaan. Dus deze week doen we het echt nog rustig aan. Het weekend hebben we ook niet echt iets gepland, ja ik ga veel studeren als eindelijk mijn hoofdpijn weg is, dan blijft ermeschien wat meer hangen.haha en verder gaan we lekker door de stad banjeren en wat gebouwen en vooral mensen bekijken.
ik vind het heel leuk om reactiesch te krijgen, laat ook iemand oma dit allemaal lezen????? en missen jullie me al bij de em-te?
kuskus
Tuurlijk missen wij jou bij de em-té.
Sinds dat jij weg bent kan ik alleen maar extra werken,hahaha!!!
Maar om al die verhalen van jou uit verweggiestan te lezen willen we natuurlijk ook niet missen.
Jammer dat je er behoorlijk ziekjes van bent.
Maar we weten allemaal wat een doorzetter jij bent en jij slaat je er wel doorheen.
Of je nou ziek bent of niet je kwam ook altijd werken bij de Em-té dus dit blijf je ook volhouden.
groetjes Cindy
hoi lieverd,
wat een heftigheid allemaal, maar het klinkt wel alsof je er goed mee om kunt gaan en goed voor jezelf zorgt.
van afstand een warme knuffel voor jou
xxx mama
Hi loulou,
balen dat je, je zo beroerd voelt. Maar het zal wel bij het aclimatiseren horen.. Hoop dat jij je snel weer beter voelt! Veel liefs en beterschap xx renate
ha!
come esta?
klote dat je je zo belabberd voelt joh! paar aspro's erin en veel slapen....?
kan je al wat terug mailen in het spaans of leer je het vooral spreken en niet zozeer schrijven?
ik geloof dat berdine zorgt dat je verhalen bij oma boom terecht komen.
groetjes voor jou en jorinde
xxxx
wat een leuke verhalen van jou om te lezen.
ben elke keer benieuwd wat je nu weer hebt meegemaakt.
alleen erg jammer dat je je goed beroerd voelt. maar zo te lezen kun je wel goed genieten daar.
en dat moet je ook doen hoor.want dit is mooier dan een weekje luxemburg waar wij geweest zijn.
al hebben wij ook een mooie vakantie gehad luxemburg is ook een mooi land.veel succes met jullie spaanse les en veel plezier met jullie rondreis. groetjes Anne-marie
Ja natuurlijk laat iemand dit oma allemaal lezen (adri en berdine).
Oma is nu bij mij en we hebben net samen dit bericht gelezen.
Lieve Malou,
Ik heb al je berichten gelezen en vind het nogal wat vooral dat verhaal in het zand. Ik schrik dat je je niet zo goed voelt, maar het zal wel weer overgaan. Vind het leuk om je avonturen te volgen en wens je veel succes met het spaans leren.
groetjes xxxx Oma boom
Olla,
Vervelend dat je ziek bent van de hoogte (tenminste daar lijkt het op). Volhouden ....................en dan zou het langzaam moeten wennen. Belangrijk is wel om veeeeeel te drinken! (energydrankjes schijnen goed voor je te zijn, vond ik echt niet lekker, maar jij misschien wel) zet hem op.
Wanneer gaan jullie naar machu piccu want dat is wel heel mooi en mag je niet missen.
Kijk weer uit naar de volgende avonturen
xx Berdine
Vervelend dat je je niet zo goed voelt,
even aan alles wennen denk ik.
Leuke foto's, mooi verhaal, en spaanse les.
spannend hé.
Beterschap en genieten maar.
Liefs Opa & Oma xxx
hey ben ik weer, sorry heb zelf geen internet dus lees net je verhalen pas..
maar je moet dus nog een beetje acclimatiseren? tja dat komt er ook allemaal bij kijken daar denk je helemaal niet aan vantevoren..wel heftig eten zeg..
mooie fotoos meissie zo is het hier toch nog een beetje zomer als ik ze bekijk (want het wordt echt al een beetje herfstachtig hoor)
blijf gezond en maak je huiswerk dan komt alles goed :p
kus van mij