Señorita Malou en haar wereldavonturen

Iquazu, De Watervallen!!!

Na een rilexe busrit waarin ik nog lekker door heb liggen slapen komen we aan in het kleine stadje Iquazu. We stallen de tassen en gaan eerst wat eten voordat we opzoek gaan naar een hostel. We vinden een leuk hostel met erg ruime en mooie kamer en met een klein zwembadje, dat erg gewenst is want er hangt een warm en vochtig tropisch klimaat hier.

We pakken de tassen uit en nemen meteen een verfrissende duik voordat we ons erop gaan zetten om te bekijken hoe en wat je de watervallen kan bekijken. Het blijkt dat je gewoon alles zelf kan, dat we erg fijn vinden. Er rijden heel de dag door bussen aan en af dus we kunnen gaan wanneer we willen.

De volgendeochtend smeer ik me dik in met zonnebrand en dan gaan we op weg. De bus zit volgelaade met touristen en daar aangekomen is het een kaartje kopen en dan lopen we door naar het treintje waarmee je verder het park in kan komen.

Als eerst gaan we naar de Duivelmond, na een wandeling van 1100m over een brug over verschillende takken van de rivier die zich later allemaal als watervallen naar beneden gaan storten horen we steeds harderhoe het water zich naar beneden gaat storten en worden de wolken met nevels ook al zichtbaar. Na nog een paarhonderd meter zien we een groot gat ondstaan waar zich een deel van het meer zich naar beneden stort.

We gaan bij de reling staan en kijken verwonderd naar het schouwspel dat zich voor ons afspeeld en maar door en doorgaat. Na een tijdje zijn we zijknat van de nevel, of zeg maar gerust een douch van het water dat zich door de kracht en de wind weer omhoog laat brengen en ons zo wat verfrissing geeft, dat erg welkom is!

Na hier een tijd te hebben gestaan en de foto´s te hebben genomen lopen we terug en stappen we halverwegen uit het treintje om de andere routes te gaan lopen.

We lopen nog de upper tralle en de low tralle, de namen zeggen het al een route boven langs de watervallen waar we schitterende uitzichten hadden over hoe het water zich naar benden stort. En een pad wat lager waar je meer grote overzichten had over alle watervallen naast elkaar.

Echt elke meter was weer anders en leverde dus ook weer mooiere foto´s heb heel wat staan knippen! Na zo heel wat uurtje te hebben rondgelopen in de hitte en deels in de zon zijn we allebei voldaan en gaan we op huis aan.

Het was schitterend en weer een natuurwonder dat we hebben mogen aanshouwen!!

mamarianne

wat een prachtig verhaal en met name ook de foto's zijn weer beeldig en beeldend. wat zal dat overweldigend zijn geweest, om bij deze watervallen te zijn. supergeweldig dat je dit ook kon doen. kuzzz xxxx